Op IKEA.nl gebruiken wij cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om advertenties te tonen, ook met tracking cookies van derden die jouw internetgedrag volgen. Bekijk ons cookiebeleid. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken.
Tips

Tips om eten langer vers te houden


Smakelijke nieuwe ontdekkingen, geld besparen en je eten langer vers houden? Easy! Dit zijn onze beste tips voor het verzorgen, gebruiken en hergebruiken van keukenbenodigdheden.

De combinatie van vocht en lucht is ideaal om producten vers te houden. Dit kan je al heel makkelijk bereiken door een schaal water op je vensterbank te zetten en daar je mand met groenten boven te hangen. Fruit en groenten bewaar je in open manden en netten die voor natuurlijke ventilatie zorgen.  Asperges in huis? Wikkel ze in een vochtige keukendoek. Het fijne hiervan is dat je alles binnen handbereik hebt als je gaat koken. En, ook niet verkeerd, het ziet er prachtig uit …

RISATORP-draadmandje-eten-vers-houden-IKEA
RISATORP-tips-eten-langer-vers-IKEA

Groenten met een voorkeursbehandeling

Er zijn een paar groentes die wat extra aandacht vragen. Zoals aubergines. Leg ze niet allemaal boven op elkaar maar gebruik bijvoorbeeld satéprikkers die je in de zijkant van een mandje steekt waardoor er als het ware een ‘plankje’ ontstaat om de bovenste aubergines op te leggen. Zanderige wortels? Niet afspoelen! Dat zand houdt ze lekker vers. Dus bewaar ze vooral in een emmertje vochtige zand en maak ze pas schoon als je ze gaat gebruiken.

TINAD-inbouwkoelkast-eten-langer-vers-IKEA
TINAD-koelkast-eten-vers-houden-IKEA

Groepeer je koelkastinhoud

Geen idee wat tot wanneer goed is? Onze tip: gebruik een deel van je koelkast voor de voeding die nog maar een bepaalde tijd houdbaar is. Dit werkt niet alleen als een voedselbesparende herinnering, maar brengt je ook op leuke ideetjes voor het (avond)eten. Want die spinazie kan perfect samen met dat restje pasta!

Voedselopbergers-IKEA
LEES OOK
Ontdek hier onze voedselopbergers ...

Moment, even verse bouillon invriezen …

Schillen en snippers van groenten zijn perfect om weg te … zetten in een pot. Voeg wat water toe, kook het in, zeef het en breng het op smaak met wat zout. Zo maak je dus een supermakkelijke bouillon die je als basis bij andere gerechten kan gebruiken. Hetzelfde geldt trouwens voor vlees en zeevruchten. Gebruik de bouillon meteen of vries het in als ijsblokjes voor een later moment.

PLASTIS-ijsblokjesvorm-IKEA
DROMBILD-beker-eten-vers-houden-IKEA

Blij ei

Eieren zijn vaak nog vers tot ver na de houdbaarheidsdatum. Twijfel je? Dit is een eenvoudige test. Leg het ei in het water. Als het op zijn kant op de bodem rust, is het goed. Als het zinkt maar rechtop staat, gebruik ‘m dan snel of hardgekookt. Drijft het ei? Gooi het dan weg.

Keuken aangepakt? Ga dan aan de slag met onze andere tips voor de rest van je huis … 

Tips-eten-vers-houden-IKEA
LEES OOK
Reset ook de rest van je huis!
Musthaves voor een keuken met verse producten
Mayra, Gast Editor
Gek op warme kleuren en vintage. Zou het liefst in een urban jungle willen wonen. Goed in koken. Slecht in opruimen. Georganiseerde chaos is een lifestyle. #rommelkontbyheart
01
-
Meer
Tips & Ideeën
Volg ons
voor meer inspiratie
INSPIRATIE EN IDEEËN VOOR EEN MOOIER THUIS