Op IKEA.nl gebruiken wij cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om advertenties te tonen, ook met tracking cookies van derden die jouw internetgedrag volgen. Bekijk ons cookiebeleid. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken.
Koffiebonen duurzaam PATAR IKEA
Trend

Fika: de koffietrends van dit moment


Een goed bakkie pleur, voor de één een ochtend energizer, voor de ander een moment van ontspanning tijdens een fika. Hoe je je koffie ook nuttigt, ook deze is aan trends onderhevig. Wat de koffietrends zijn voor 2018?

Filterkoffie

Ja, je leest het goed, de ouderwetse filterkoffie neemt weer in populariteit toe. Niet zoals we hem kennen, brandend en zwartgeblakerd onder het koffiezetapparaat. Maar langzaam in cirkels opgeschonken met speciale ‘slow’ producten. De filter zorgt voor een rijke smaak en minder cafestol (wat een verhoogd cholesterolgehalte kan veroorzaken). En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke geur, mmm!

Koffiebonen duurzaam PATAR IKEA

Exotische smaken

Wat van ver komt is lekker. Dit geldt zeker ook voor koffie. Denk aan prachtige landen als Honduras, Mexico of Peru met medium roast Arabica koffiebonen, fruitige zuurgraadmakers of juist lichte variaties in bonen. Weten waar je koffie zijn oorsprong vindt?

Check de website van UTZ Certified. Onze koffie is biologisch en UTZ-gecertificeerd, eerlijk en ecologisch geteeld. Smaakt je koffie nog lekkerder.

Koffietrends-2018-IKEA-duurzame-koffie
Koffietrends-2018-IKEA-duurzame-koffie

3 x ‘t lekkerste bakkie

1. Maal de bonen op de manier zoals je ze het liefste drinkt. Maal de bonen extra fijn voor de allerlekkerste espresso. Zorg er voor dat er zo min mogelijk water doorheen kan druppelen dus stamp de gemalen koffie goed aan. Maal de bonen grover als je van koffie en lichtere smaak houdt.

2. Hou je bonen in optimale conditie door ze in luchtdichte en ondoorzichtige potten te bewaren. Zonlicht kan de smaak van je bonen beïnvloeden. Hoe mooi het ook staat..zonde!

3. Giet kokend heet water niet meteen op de gemalen koffie, laat het water iets afkoelen. Nog beter: maak de gemalen bonen eerste een beetje vochtig en laat het even staan. Dit proces zorgt ervoor dat de koffie gaat ‘bloeien’, wat bevorderlijk is voor de smaak.

* PSSST! t/m 11 februari 15% korting op alle PÅTÅR koffie en KAFFEREP koekjes.

Koffietrends 2018 IKEA duurzame koffie
Voor het ultieme genotsmoment
Debbie, Chief Editor
Koestert een grote liefde voor vintage design, mode en gekke kunstobjecten. Geeft woontrends een persoonlijke twist. Het onmogelijke is altijd mogelijk. #60m2 #opruimenenschoonmaken alstweedenatuur
01
02
Meer
Tips & Ideeën
Volg ons
voor meer inspiratie
INSPIRATIE EN IDEEËN VOOR EEN MOOIER THUIS