Op IKEA.nl gebruiken wij cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om advertenties te tonen, ook met tracking cookies van derden die jouw internetgedrag volgen. Bekijk ons cookiebeleid. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken.
Appeltaart
Inspiratie

Bak benodigdheden voor de bakfanaat


Draai jij je hand niet om voor een appeltaart from scratch? Maar ook samen koekjes bakken blijft leuk voor jong en oud! Bij bakken draait het allemaal om wegen, mixen, timing en natuurlijk liefde en geduld. Met deze ingrediënten is een pièce de résistance nog makkelijker gebakken!
Deel
dit artikel
facebook twitter pinterest
Appeltaart met gember
Appeltaart met gember
Appeltaart met gember

Tijd om te gaan bakken!

Appeltaart met gember
Serveer met vanille-ijs of vla

Taartbodem
125 gram boter, koelkast koud
1 kop poedersuiker
3 kopjes bloem
1 eidooier

Amandelvulling
200 gram amandelspijs
35 gram zachte boter
¾ kop kristalsuiker
2 eieren
3 eetlepels bloem

Vulling
6 appels
Stukje gember 1,5 cm
3 eetlepels kristalsuiker
1 theelepel gemalen kaneel
3 eetlepels vloeibare honing
1-2 theelepels water

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de boter in blokjes. Meng de boter, poedersuiker en bloem tot een kruimelig deeg. Meng het ei. Doe het deeg in een plastic zak en laat het 1 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm met een diameter van 24-26 cm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taart 10-15 minuten tot het deeg een mooie goudbruine kleur begint te krijgen. Zet nu de oven wat lager, op 175 graden.

Rasp de amandelspijs fijn. Klop de amandelspijs, boter, suiker en eieren met een elektrische mixer of garde. Voeg de bloem toe. Verdeel de vulling in de taart korst. Haal de kern uit de appels en snijd ze in ringen van een halve cm dik. Leg de ringen in een cirkelvormig patroon op de amandelvulling. Snij de gember in dunne plakjes met een scherp mes in de lengte. Leg de plakjes gember over de appels. Meng suiker en kaneel en strooi dit over de taart. Bak de taart 25 minuten in de oven totdat de taart een goudbruine kleur heeft. Meng in de tussentijd, honing en water. Bestrijk de taart direct wanneer je de taart uit de oven hebt gehaald.

Meer
Tips & Ideeën
Volg ons
voor meer inspiratie
Inspiratie en ideeën voor een mooier thuis