Op IKEA.nl gebruiken wij cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren en om advertenties te tonen, ook met tracking cookies van derden die jouw internetgedrag volgen. Bekijk ons cookiebeleid. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken.
Culinair koken IKEA
Inspiratie

Voor de culinaire fijnproever: visstoofpot


De geur van eten doet jou als culinaire fijnproever het water in de mond lopen. Je gasten verwennen met zelfgemaakte bourgondische hoogstandjes is jou op het kokslijf geschreven. De tools om flink uit te pakken in de keuken. Voor wie maak jij deze heerlijke visstoofpot?
Recept visstoofpot met venkel en tomaat
Visstoofpot-recept-IKEA

Ingrediënten vissstoofpot voor 4-6 personen

6 sjalotjes
4 teentjes koflook
3-4 el olijfolie
2 tl gedroogde tijm
2 tl gedroogde rozemarijn
2 tl venkelzaad
1/2-1 tl chilivlokken
1 venkelknol
2 stengels bleekselderij
3 wortels
1 knolselderij
4 middelgrote aardappels
20 cherrytomaten
4-5 el tomatenpuree
3 dl droge witte wijn
1,5 l visfond of visbouillon met water
1 grote citroenpart
700 gr visfilet, bv zalm of wijting
500 gr ongepelde garnalen
Zout
Peper
Peterselie

Zo maak je het gerecht

Pel de sjalotjes en knoflook en hak ze fijn.

Snijd de venkel en bleekselderij in dunne plakken: gebruik een mandoline als je die hebt. Schil de wortels, aardappels en knolselderij en snij ze in blokjes.

Verwarm de olijfolie in een stoofpot of grote koekenpan. Sauteer de knoflook en de sjalotten. Als ze zacht zijn, voeg je de venkel en bleekselderij toe.

Voeg de tijm, rozemarijn, venkelzaad en chilivlokken toe. Kook het geheel al roerende ongeveer 1 minuut.

Voeg de tomatenpuree, een scheutje water en de visfond of bouillon toe. Laat het zonder deksel ongeveer 10 minuteren sudderen.

Voeg de aardappels, wortels, knolselderij en cherrytomaten toe. Knijp de citroen boven de pan uit en laat nog eens 20 minuten sudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Terwijl alles staat te pruttelen pel je de garnalen en snijd je de vis in blokjes van 2 cm. Hak de peterselie grof. Voeg de vis toe, roer door en haal de pan van het vuur. Laat de vis verder in de stoofpot garen. Voeg de gepelde garnalen toe.

Proef je zelfgemaakte visstoofpot en voeg nog kruiden toe indien nodig. Serveer de soep met een topping van grofgehakte peterselie en aioli.

Tip: Je kan tot stap 5 al een dag eerder voorbereiden. Heel fijn als je veel gasten op bezoek krijgt!

Meer
Tips & Ideeën
Volg ons
voor meer inspiratie
INSPIRATIE EN IDEEËN VOOR EEN MOOIER THUIS